Bugun...



36. ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI START ALDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın 36'sı büyük bir coşku eşliğinde başladı.


Tarih: 08-07-2024 08:15

36. ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI START ALDI

36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın heyecanı Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda Bursalıların yoğun ilgisiyle birlikte başladı.

Bursalıları ilk olarak Kılıç Kalkan ekibi gösterileriyle karşılarken, akabinde açılış seremonisi geleneğince yarışmaya katılan tüm ülkelerin ekipleri, sahnede buluşarak Bursalıları selamladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, festivalin her yıl büyüyerek devam ettiğini dile getirdi. Bursa'nın farklı kültürleri bir araya getiren ulu şehir olduğunu belirten Yıldız, Altın Karagöz'ün de bu değerleri yaşatarak, Bursa'nın tarihi güzelliklerini dansın eşsiz büyüsüyle harmanladığını söyledi. Törenin ardından sahne alan Karagöz Halk Dansları ekibi de gösterisiyle görsel bir şölen yaşattı. Yarışmaya katılan diğer ülkeler de sırasıyla gösterilerini gerçekleştirdi.

23 ülkeden 720 dansçının yanı sıra 26  Bursa'daki yerel halk dansları topluluklarının bir hafta boyunca Bursa'nın dört bir yanında Bursalılarla buluşacak. 12 Temmuz'daki final öncesinde her akşam Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan gösterilerin yanı sıra ekipler 17 ilçede 6 gün boyunca Bursalıların huzuruna çıkacak.

Dünyanın en prestijli halk dansları yarışması olarak nitelendirilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın birincisi 5 bin Avro, ikincisi 3 bin Avro, üçüncüsü ise 2 bin Avro para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon ödülüne layık görülecek iki ülke ekibi ise Bin Avro'luk para ödülü alacak. Koordinatörlüğü'nü Şinasi Pala'nın yaptığı yarışmanın jürisi Ahmet Turan Demirbağ, Abdürrahim Karademir, Andrea Vincze, Arman Nurmakhamatuly, Emil Pavlov, Ilkka Köngas, Nino Lauretta ve Özlem Kadirağa'dan oluşuyor.




Kaynak: HALKIN GAZETESİ

Editör: DOĞAN ERTAN

Bu haber 66 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI