Bugun...



BELEDİYE MECLİSİN'DE ÇÖPLÜK GERGİNLİĞİ

Bursa Büyükşehir meclisi 2 ay gibi bir uzun aradan sonra yoğun bir katılımla meclis toplantısı yaklaşık 1,5 saat süren ve çöp gerginliğiyle devam eden toplantı yapıldı.


Tarih: 13-09-2024 07:12

BELEDİYE MECLİSİN'DE ÇÖPLÜK GERGİNLİĞİ

HABER VE FOTOLAR:DOĞAN ERTAN

Bursa Büyükşehir meclisi 2 ay gibi bir uzun aradan sonra yoğun bir katılımla meclis toplantısı yaklaşık 1,5 saat süren ve çöp gerginliğiyle devam eden toplantı yapıldı.Toplantıda AK Parti Meclis Üyesi Hamitler Çöplüğü’ne değindi.AK Parti Meclis Üyesi, “Şu inadınızdan vazgeçin” diyerek Kayapa’daki sahanın çöpe gitmemesi gerektiğini belirterek “Hamitler Çöplüğü’nü Akademik odalara bırakmayın” ifadelerine yer verince bir süre diğer meclis üyeleri ve başkan arasında sözlü gerginlik yaşandı.Bozbey diğer konularlada ile ilgili şu sözleri söyledi:

“KENTSEL DÖNÜŞÜM HER İLÇEDE AYNI ANLAYIŞLA YAPILACAK” 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  “Geçtiğimiz iki ay çok önemli gelişmelerin olduğunu hep birlikte yaşadık. 17 Ağustos’un izlerini hala taşıyoruz ve unutmuş değiliz. Marmara depremini unutmadık unutmayacağız. Bursamızı daha dirençli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elbetteki kentsel dönüşümle ilgili birçok konusu var. Kentimizin herbir ilçesinde kentsel dönüşüm aynı anlayışla yapılacak. Ataevler gibi kentsel dönüşümü kimse bizden beklemesin. Ve bir daha Meclisimizden böyle kararların geçmemesi şart. Planlamada özel okulların, hastanelerin nerelere olabileceğini, ulaşımı, zamanı düşünerek hareket etmeliyiz. Yapılan yanlışları Bursalılar çekiyor şu an. Bundan sonra bu meclis daha önce yapılan bu yanlışları bir daha yapmayacak. Bu yüzden Kent Yasası dediğimiz bu planı öncülüyoruz. İki yıl süre içerisinde 2050 vizyonunu hedefleyerek Bursa’nın birçok sorununu çözecek bir konumda olacak” dedi.

“BURSALILAR BUNU HAK ETMİYOR”

Havanın kirliği olduğunu vurgulayan Bozbey, “Vatandaşlarımız gece penceresini açamıyor. Buradan yetkilileri göreve çağırıyorum; biz kirli hava solumak istemiyoruz. Atık yakan yerleri yetkililer biliyor. Lütfen orada tespit yapsınlar. Bunu bekliyoruz. Bursalılar bunu hak etmiyor. Öncelik kamuyu korumaktır. Yine 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hep birlikte kutladık. Zafer yürüyüşümüzü gerçekten büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. 102 yıldır taşıdığımız milli mücadele ruhu artarak sürecek. Bursa özlediği milli bayramları coşkuyla kutlamaya devam edecek. Dünya Barış Günü ülkemizde 1 Eylül tarihinde kutlanıyor. Ancak dünden daha fazla barışa ihtiyacımız var. Onun için ben bu konuda barış için emek veren herkesi yürekten kutluyorum. Sağlık Haftasını beraber kutladık. Sağlığımızı gözetmek hepimizin sorumluluğu ancak yatak sayısına ulaşımına baktığımızda diğer illere göre Bursa çok geride kaldı. Hastalarımızı Yalova’ya, Balıkesir’e nakletmek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu

 

“BAKANLIĞIMIZ BURSA İÇİN YENİ BİR SAYFA AÇMASINI İSTİYORUZ”

 

Bozbey, “Okul sayılarımızın az olduğu ve ikili öğretimin birçok yerde olduğunu biliyorum. Elbetteki burada hayırsevelerimizinde desteklerini bekliyoruz ama bakanlığımızında Bursa’mıza ayrı bir sayfa açmasını istiyoruz. İlk zilin çalmasıyla okullarımıza neşe getiren her çocuk geleceğimizdir.  Kıymetli öğrencilerimize zihin açıklığı, öğretmenlerimize ve velilerimize de kolaylıklar diliyorum” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Mahmut Demirtaş’a yeni görevinde başarılar dileyen Bozbey, Bursa Valisi olarak atanan Erol Ayyıldız’ın Bursa için önemli katkılar sunacağına inandığını dile getirdi. Ayrıca Bozbey, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1-0 zaferle ayrılan Bursaspor’ı tebrik etti.

ÖZEL OKULLAR NİLÜFER’E DOLDU

Bozbey, Nilüfer İlçesinde bulunan 19 Mayıs Mahallesi’ne özel okulların yığıldığını belirterek yapılacak özel okulların diğer ilçelere yapılması gerektiğini ifade etti. Meclis Üyeleri, Nilüfer ilçesinin CHP yönetiminde olduğunu hatırlattığında Bozbey, kendi döneminde hepsine red verdiğini dile getirdi

GEÇEN GÜNDEM ZAPTI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Geçen dündem zaptı oy birliği ile kabul edildi. Gündemde bahsedilen konular ise ilgili birimlerin komisyonlarına havale edildi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Komisyondan gelen maddeler oy birliği ile kabul edildi. Böylece Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonunun, Mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili raporu kabul edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonunca Osmangazi, Gürsu, Karacabey ilçelerine dair alınan karar oy birliği ile kabul edildi.




Kaynak: HALKIN GAZETESİ

Editör: DOĞAN ERTAN

Bu haber 104 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ŞEHİRLERİMİZ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI