Bugun...



BURSANIN SİYAHINA YOĞUN İLGİ

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'nın coğrafi işaretli ve marka değeri haline gelen siyah incirin tanıtımını gerçekleştirmek için "Siyah İncir Festivali" düzenledi.


Tarih: 16-09-2024 05:15

BURSANIN SİYAHINA YOĞUN İLGİ

Bursa'da hafta sonu düzenlenen Festivaller Bursalı tarafından ilgiyle karşılanıyor. 

Merinos Park'ta gerçekleştirilen 3. Bursa Gastronomi Festivali'nin ardından bir festival de Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlendi. 

Bursa'nin coğrafi İşaretli ve marka değeri olan siyah incirin tanıtılması amacıyla "Siyah İncir Festivali" düzenlendi. 

Ovaakça Mahallesi'nde gerceklestirilen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Festival boyunca yapılan etkinlikler ile doyasıya eğlendi. 

Osmangazi Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen festivale Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten katıldı. 

BAŞKANLARDAN SİYAH İNCİRLERE TAM NOT

Festival kapsamında Siyah İncir Yarışması da yapıldı. 

Festival alanına gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yarışmaya katılan incileri de yeri de inceledi. 

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA İHRAÇ EDİLECEK"

Alanı gezdikten sonra açılış konuşmalarını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, siyah incirin hava şartlarından ötürü  Türkiye'de sadece 26 köyde yetiştiğini söyledi. Başkan Erkan Aydın, " Coğrafi işaret aldı, tescillendi. Bundan sonra daha da artarak dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek. Burada zaman zaman sorunlar oluyor. Üreticimizin sıkıntıları oluyor. Üreticilerimiz bazen fiyatlar yükselip daha sonra azalmak zorunda kalıyor. Bunlarla ilgili de her türlü destek çalışmasını yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız" dedi. 

"ÇOCUĞUNA BİR GELECEK OLUŞTURMAK DEMEKTİR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın  tarım ürünleri yönünden zengin olduğunu  olduğunu hatırlattı. Başkan Mustafa Bozbey," Siyah incirimiz ve diğer ürünlerimiz o kadar kıymetli ki bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Burada çiftçimizin yüzünü güldürmek demek, çiftçimizin ektiği ürünün karşılığını alıp çocuğuna bir gelecek oluşturmak demektir. Bir çiftçi çocuğu olarak bunu söylüyorum, köylü olarak söylüyorum. Onun için önemlidir" dedi.




Kaynak: Bursada bugün

Editör: DOĞAN ERTAN

Bu haber 31 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI