Bugun...



FESTİVAL'DE SKANDAL ŞARKIYA TEPKİ YAĞIYOR

Gemlikspor'a destek adı altında başlatılan festivalde çocuk oyun alanı olarak belirlenen yerde çalınan şarkı vatandaşlar tarafından tepki topladı.


Güncelleme: 12-08-2024 08:16:07 Tarih: 12-08-2024 08:11

FESTİVAL'DE SKANDAL ŞARKIYA TEPKİ YAĞIYOR

"Bingol şewiti mij dúman e" isimli şarkının yöresel etkinliklerin yapıldığı yerde çalması tepkilere neden olurken, Gemlikspor'a destek adı altında yaşanılan bu olaya kimler tarafından izin verildiği merak konusu oldu. 

İLK TEPKİ MHP'DEN 

Çalınan bölücü şarkıya ilk tepki MHP ve Ülkü Ocakları'ndan geldi. MHP İlçe Başkanı hızlı şekilde tepki açıklaması yayınladı. Açıklamada bir an evvel konunun araştırılması gerektiği söyleyen İlçe Başkanı Emrah Keskin'den ardından Memleket Partisi, Gemlikspor yönetimi, İYİ Parti, Büyük Birlik Parti'si açıklamalar yayınladı.

"ANLAMINI BİLMİYORUM"

Gemlikspor destek festivalinde çalınan bölücü şarkı ile alakalı videonun yayılmasından sonra festivalin oyuncak bölümünü işleten şahısı göz altına alan ilçe emniyet müdürlüğü konu ile ilgili soruşturma başlatırken, şahıs askere hakaret eden şarkının anlamını bilmediğini, rastgele çaldığını iddia etti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN TEPKİ

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren açıklamasında, "Gemlik halkımızın birliğini ve bütünlüğünü bozacak her türlü girişimin karşısında olduğumuzu vurgulamak isterim" dedi.

Gemlik'imizin milli gururu Gemlikspor yararına düzenlenen Alışveriş Festivali Panayırı'nda, bölücü terör örgütü sempatisi taşıyan bir şarkının kısa bir süreliğine de olsa çalınması, asla kabul edilemez bir durumdur. Bu durum, Gemlik halkının hassasiyetlerini göz ardı eden bir provokasyondur ve gereken müdahale güvenlik güçlerimiz tarafından ivedilikle yapılmıştır.

Bu olayın ardından, panayırın sahne, ses ve sanatçı hizmetlerini yürüten taşeron firma ile panayırı düzenleyen firma arasında ilişki derhal sonlandırılmıştır. Konunun belediyemiz tarafından yakından takip edildiğini ve gelişmelerin titizlikle incelendiğini bilmenizi isterim. Bu olay, Gemlikspor'un adını kirletmeye yönelik bir girişim olarak değerlendirilmiştir ve hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir.

Gemlikspor için giydiğimiz ateşten gömleği taşımaya devam ediyoruz ve bu uğurda her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Ancak bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz. Hiç kimse, Gemlikspor'umuzun adını lekeleme cüretini gösteremez ve buna yeltenenler karşısında kararlılıkla duracağız.

Olay güvenlik güçlerimize intikal etmiş olup, gerekli araştırmalar yapılmaktadır. Durumun ciddiyetine binaen, yarın tüm olayın detayları incelenerek panayırın devam edip etmeyeceğine karar verilecektir. Gemlik halkımızın birliğini ve bütünlüğünü bozacak her türlü girişimin karşısında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Bursada bugün

Editör: DOĞAN ERTAN

Bu haber 179 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI