Bugun...



KADERİNE TERK EDİLEN KALE:SELÇUK KALESİ

İzmir ili Selçuk İlçesinin ‘TACI’ olarak bilinen Selçuk kalesi hak ettiği değeri maalesef göremiyor. Her yıl bir kaç kez kale etekleri dikkatsizlik yüzünden yanması sonucunda bir çok zeytin ağacı yok oldu.


Tarih: 18-07-2024 14:55

KADERİNE TERK EDİLEN KALE:SELÇUK KALESİ

İzmir ili Selçuk İlçesinin ‘TACI’ olarak bilinen Selçuk kalesi hak ettiği değeri maalesef göremiyor.

Her yıl bir kaç kez kale etekleri dikkatsizlik yüzünden yanması sonucunda bir çok zeytin ağacı yok oldu. Bunun başlıca sebebi duyarsız insanlar olmakla beraber ihmal edilen ve temizlenmeyen otlar. Kale eteklerinin altında evleri olan vatandaşlar özellikle yazın evlerinden çıkamaz duruma geldi. Her an ateş topun altında durduklarını söyleyen İsabey Mahallesi Şehit Metin Tavaslıoğlu caddesinde yaşayan vatandaşlar, her  yıl kalenin yandığını bunun nedeninin ise temizlenmeyen otlar olduğunu iddia ettiler.

Gazeteci Doğan yapılan şikayetleri çözüme ulaştırmak için önce Selçuk belediyesini aradı telefonlar  açılmayınca belediyenin WhatsApp ihbar hattına vatandaşın sonunu aktardı muhatap olduğu sadece otomatik mesajdı “kaydınız alındı teşekkürler” 

Daha sonra Efes Müzesi’nin Müdürü Cengiz Topal’a ulaşan gazeteci Doğan, Cengiz Topel’in “bu konuda açıklama yapacak yetkim yok” cevabıyla karşılaştı. Gazetci Deniz Doğan, ısrarla kim muhatap o zaman bu kalede ki kuruyan ve temizlenmeyen otlar sorusuna yine Efes Müze Müdürü Cenğiz Topal “konuşmak istemiyorum” cevabıyla karşılaştı.

TEMİZLENMEYEN KURUYAN OTLAR YÜZÜNDEN KALE ETEKLERİNDE BULUNAN  EVLER YANARSA BUNUN SORUMLUSU KİM OLACAK?

Vatandaşların sorununa cevap alamayan gazeteci Deniz Doğan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Kültür Ve Turizm Bakanlığına yaşanan süreci ve sorunu iletti.

Haber/ DENİZ DOĞAN

BU OTLARI TEMİZLEME MECBURİYETİ KİMİN SORUSUNA “MUHATAP BULUNMUYOR-“

WORLDTÜRK’ün Haber Koordinatörü Gazateci  Deniz Doğan’a ulaşan vatandaşlar yetkililerden çözüm istediklerini, her gün acaba bugün yangın çıkacak mı? diye  tedirginlik yaşadıklarını söyledi.

 




Kaynak: WORLDTURK

Editör: DOĞAN ERTAN

Bu haber 218 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ŞEHİRLERİMİZ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI