Clicky
Bugun...



KESK:İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ

Büro Emekçileri Genel Merkezi, 81 ilde alanlarda olacağını açıkladı. Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından "İnsanca bir ücret, insanca bir yaşam istiyoruz" konulu basın açıklaması gerçekleştirildi.


Tarih: 18-07-2024 14:43

KESK:İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ

Büro Emekçileri Genel Merkezi, 81 ilde alanlarda olacağını açıkladı. Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından"İnsanca bir ücret, insanca bir yaşam istiyoruz" konulu basın açıklaması İŞKUR İl Müdürlüğü önünde düzenledi. Yapılan açıklamaya Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı Uğur Canavar'ın yanı sıra çok sayıda sendika üyesi katıldı. 

Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı Uğur Canavar'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Sendikamız Araştırma Merkezi BES-AR hesaplamalarına göre ise 2024 yılı ilk altı ayında emekçilerin enflasyonu %30,98 olmuştur. Yani Kamu Emekçileri 2024 yılının ilk altı ayında ücretlerinde 15,98 puanlık enflasyon kaybına uğramıştır. Hükümetin Kamu Emekçilerine reva gördüğü ikinci altı ay için %10 (TİS) maaş zammı bile şimdiden eridiği görülmektedir.

"BÜTÇE KALEMLERİ SINIRLANDIRILMAKTADIR"

Çarşıda yaşanan enflasyon emekçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirmiştir. Ülkemiz kendi vatandaşları için artık bir tatil cehennemine dönüşmüştür. 4 kişilik bir ailenin tatil maliyeti yaklaşık 100 bin TL'yi bulurken, Türkiye'de emekçilerin yarısından fazlası artan yaşam maliyetleri nedeniyle tatil planı yapamamaktadır. Üstelik kötü yönetilen ekonominin, seçim ekonomisinin faturası da söz de kamu tasarruf genelgesi ve yeni vergiler ile biz emekçilere çıkarılmaktadır. Kamuda personel servisleri kaldırılırken, birçok kamu kuruluşunda yemek, su, çay vb. giderlere ait bütçe kalemleri sınırlandırılmaktadır. 

Kamu emekçilerinin işe gelişlerinden tasarruf etmek yerine onların özlük haklarını, ekonomik koşullarını iyileştirici çalışmaların yapılması gerekmektedir. 80 milyon yurttaşa hizmet veren ve EYT'nin yarattığı aşırı iş yükü altında ezilen İŞKUR başta olmak üzere tüm Kamu Emekçileri kazanılmış haklarından vazgeçmeyecektir. 




Kaynak: BURSADA BUGÜN

Editör: DOĞAN ERTAN

Bu haber 176 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI